Şedinţa Guvernului a început, la ora transmiterii acestei ştiri, pe ordinea de zi figurând proiectul de buget pe anul 2017, care va fi trimis Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de adoptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa Executivului a început şi va fi urmată de declaraţii de presă ale ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, legate de bugetul de stat pe 2017 şi de bugetul asigurărilor sociale de stat. 

În afară de proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern mai figurează un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019.

Proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu figurează pe ordinea de zi, existând infomaţii că acestea ar urma să fie discutate de Cabinetul Grindeanu într-o şedinţă care ar puea avea loc joi. Până la acest moment nu a fost făcut niciun anunţ oficial în acest sens.

Deşi duminică premierul Sorin Grindeanu a anunţat că şedinţa de Guvern pentru buget va fi convocată imediat după încheierea şedinţei CSAT de marţi în care au fost avizate bugetele instituţiilor din domeniul apărării, securităţii naţionale şi ordinii publice, anunţul Executivului a întârziat mai multe ore, în condiţiile în care şedinţa CSAT s-a încheiat în jurul orei 14.00.

Preşedinţii Camerelor, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au decis să convoace Birourile Permanente reunite miercuri, la ora 9.00, în vederea introducerii bugetului de stat şi bugetului asigurărilro sociale de stat în procesul legislativ.

”Având în vedere că premierul ne-a informat că urmează să înceapă şedinţa Guvernului în jurul orei 19.30, pentru apobarea bugetului, am discutat cu colegul meu, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi am hotărât să organizăm mâine (miercuri -n.r.) la ora 9.00 şedinţa Birourilor Permanente Reunite, care va discuta şi va aproba calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului”, a declarat, marţi seară, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT, că proiectul de buget pregătit de Guvern şi care ar urma să fie trimis Parlamentului este unul problematic, care prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor. Şeful statului a apreciat că bugetul este prea optimist şi supraevaluat, fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.