Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a durat aproape cinci ore, s-a încheiat, fiind o reuniune mai lungă decât majoritatea şedinţelor CSAT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, din cauza prelungirii şedinţei CSAT, şi premierul Dacian Cioloş a amânat o reuniune pe care o avea programată pentru marţi la ora 16.00.

Administraţia prezidenţială va da publicităţii un comunicat după şedinţa CSAT.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT figurau subiecte referitoare la: stadiul îndeplinirii, în anul 2015, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2027 şi în perspectivă; stadiul desfăşurării activităţilor prevăzute în Planul-cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României în anul 2015; concepţia de realizare a Sistemului de comunicaţii şi informatic al Forţelor Armate ale României; concluziile rezultate în urma desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare, în anul 2015, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

CSAT urma să discute şi despre ”evoluţii ale actorilor non-statali de factură jihadistă şi consecinţele pentru spaţiul euro-atlantic”.

Pe agenda şedinţei se aflau şi evoluţiile din Balcani şi impactul asupra politicii externe şi securităţii României, precum şi perspectivele evoluţiei situaţiei politice din Republica Moldova.

Fenomenul migraţiei ilegale la nivel european constituia un alt subiect ce va fi dezbătut în şedinţa CSAT.

Membrii Consiliului aveau pe agendă şi măsurile adoptate, acţiunile întreprinse în domeniu şi rezultatele obţinute în combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier naţional.

Pe ordinea de zi mai figurau: amendamentele propuse de Guvern la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice; activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2015 şi principalele obiective pentru anul 2016; activitatea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică în anul 2015; activitatea Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO în anul 2015 şi planul de activitate pentru 2016; activitatea desfăşurată de către Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.