Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, pe agenda reuniunii aflându-se programul de înzestrare a Armatei şi mandatul României la summit-ul NATO de la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă; activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2016 şi principalele obiective pentru anul 2017; activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016; activitatea desfăşurată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) în anul 2016 şi Planul de activitate pentru anul 2017.

Membrii CSAT vor stabili şi mandatul României pentru Summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În cadrul şedinţei va fi analizată şi activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2016. De asemenea, vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că la şedinţa CSAT de marţi se va discuta inclusiv despre achiziţionarea corvetelor, după ce Guvernul a abrogat Hotărârea Executivului precedent. "Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT", a spus preşedintele, întrebat despre situaţia corvetelor.

Iohannis a spus însă că în CSAT nu se va discuta acum despre solicitările de desecretizare a protocoalelor dintre SRI şi Ministerul Public, explicând că nu a fost făcută o solicitare în acest sens. El nu a dorit să spună care este părerea lui asupra subiectului: "Nu pot să vă răspund aşa, pauşal".

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, exprimându-şi speranţa că în a doua jumătate a anului să fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

La şedinţa CSAT sunt prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul de Interne, Carmen Dan, directorul SRI, Eduard Hellvig, adjunctul directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă. Potrivit imaginilor date publicităţii de Administraţia Prezidenţială de la începutul şedinţei, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, nu este prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.