Secţia de investigare a magistraţilor califică afirmaţiile lansate în spaţiul public de publicaţii on-line, posturi de televiziune şi factori politici, prin care se fac asocieri politice cu acitvitatea sa "în contextul citării unei persoane în calitate de suspect", despre o "ofensivă fără precedent şi o presiune extrem de periculoasă", referindu-se la acuzaţiile apărute după citarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

" Cu privire la afirmaţiile lansate în spaliul public, în cursul zilelor de 13 9i 14 februarie 2019. de mai multe publicaţii on-line, posturi de televiziune şi factori politici, prin care se fac speculaţii şi sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Seţliei de lnvestigare a Infracţiunilor din Justiţie, în contextul citării unei persoane în calitate de suspect, într-un dosar aflat pe rolul Secţiei; Conducerea acestei structuri atrage atenţia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave şi total nefondate la adresa independenţei procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei. cu profesionalism şi obiectivitate. Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie acţionează ca "pluton de execuţie" şi că această Secţie "se dovedeşte o măciucă în mâinile puterii politice'', reprezintă o ofensivă fără precedent şi o presiune extrem de periculoasă asupra magistraţilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs", se artă într-un comunicat al secţiei.

Conform comunictului, procurorii dincadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Jusţilie "procedeaă întotdeauna la aplicarea întocmai a legii, indiferent de calitatea persoanei vizate, de dosarele penale instrumentate . asigurînd respectarea drepturilor procesuale ale acestora, inclusiv a prezumţiei de nevinovăţie, crearea acestei structuri de parchet fiind tocmai o garanţie a independenţei magistraţilorşi nicidecum un instrument de represiune asupra acestora, astfel cum, în mod tendenlios qi nefondat, se afirmă de anumite în voci în spaţiul public".

Membrii secţiei atrag atenţia asupra faptului că orice încercare de intimidare a procurorilor în activitatea pe care aceştia o desfăşoară reprezintă "presiuni şi ingerinţe nepermise în activitatea procesual penală" şi fac apel la toţi reprezentanţii partidelor politice şi a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente şi rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi menlinută în limitele rezonabile ale unui discurs public moderat şi echilibrat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.