Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, cu prilejul aniversării a 25 de ani de Parteneriat strategic, că România nu are un prieten mai bun şi că cele două state împărtăşesc un angajament comun de a respinge agresiunea Rusiei în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu 25 de ani, Statele Unite şi România au lansat Parteneriatul Strategic. De atunci, am consolidat legăturile în domeniul apărării, al energiei şi al cooperării economice. România nu are un prieten mai bun şi împărtăşim un angajament comun de a respinge agresiunea Rusiei în regiune”, a scris Antony Blinken, în mesaj. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 25 de la lansarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite, că România a demonstrat voinţa şi capacitatea de a contribui semnificativ la obiectivele comune de pe agenda bilaterală, devenind cel mai constant şi de încredere aliat al SUA în regiune.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.