Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, a declarat, luni, întrebat despre posibila alianţă între PLUS şi USR pentru alegerile europarlamentare, că este vorba de „un pic de oportunism“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cred că este vorba de un pic de oportunism. Ştiu despre angajamentul european al unor politicieni, dar trebuie să fii ataşat principiilor unui partid european care va schimba lucrurile. Care este angajamentul când tu vei candida drept cap de listă la alegerile europarlamentare? Asta s-a anunţat. Şi apoi vrei să fii candidat la prezidenţiale? Care este angajamentul european? Nu înţeleg“, a afirmat Antonio Lopez, întrebat despre o posibilă alianţă între USR şi partidul condus de Dacian Cioloş, PLUS, la alegerile europarlamentare.
 
Întrebat dacă o astfel de alianţă va încurca PNL, secretarul general al PPE a negat.
 
El a mai spus că, iniţial, partidul lui Cioloş mergea pe modelul En Marche, al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi pentru că acum Macron nu mai e popular s-a reorientat. El a spus că şi din acest motiv vorbeşte despre oportunism.
 
Antonio Lopez Isturiz-White a participat luni la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 
 
USR şi PLUS au negocieri în vederea încheierii unei alianţei pentru alegerile europarlamentare. Organismele de conducere ale celor două partide urmează să ia o decizie în 2 februarie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.