Secretarul general al Guvernului a anunţat că Executivul va trimite din nou propunerile de numire a lui Mircea Drăghici şi a Olguţei Vasilescu în posturile de miniştri, împreună cu actele solicitate „inutil” de către preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Reiterăm propunerile care au fost făcute şi anexăm actele solicitate absolut inutil de dl preşedinte”, a declarat Toni Greblă într-o intervenţie telefonică la Digi24.

El a menţionat documentele care au fost trimise iniţial, respectiv copia cărţii de identitate şi un CV din care rezultă că persoanele nominalizate nu sunt nici în stare de incompatibilitate şi nu au avut nici o stare de incompatibilitate.

Întrebat care este uzanţa în cazul remanierilor, secretarul general al Guvernului a explicat: ”Numai solicitatea făcută de premier, care nominalizează pentru posturi rămase vacante anumite persoane, fără să fie însoţite de niciun act doveditor. De 30 de ani, în funcţionarea statului român aceasta a fost procedura. De altfel, acum aproape două luni, prim-ministrul a făcut o solicitare preşedintelui într-o singură adresă pe revocare a opt miniştri, de numire a altor opt persoane. Şase dintre aceste persoane au fost acceptate de preşedinte, au depus jurământul, două au fost refuzate, dar toate propunerile care au fost făcute nu au fost însoţite de niciun act doveditor. Acesta nu este morivul real pentru care preşedintele a refuzat, a spus şi ieri, alaltăieri într-o declaraţie publică, vrea să se asigure că cele două ministere vor fi conduse de miniştri competenţi, deci refuzuri legate de oportunitate, şi nu de legalitate”.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, precizând că, în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs. În scrisoare, preşedintele a invocat lipsa cazierului judiciar şi a declaraţiei pe propria răspundere că nu se află în incompatibilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.