Deputatul PNL Sebastian Burduja anunţă, vineri, că a depus proiectul de lege ”Fără lideri de sindicat membri de partid!”, în urma grevei ilegale de la STB. El afirmă că ”diverşi lideri sindicali sunt sau au fost aleşi locali sau parlamentari ai diverselor partide, continuând nestingheriţi activitatea în asociaţiile sindicale şi amestecând, inevitabil, interesele membrilor de sindicat cu agenda politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am depus proiectul legislativ ce reglementează interdicţia liderilor sindicatelor şi patronatelor de a fi membri în partide politice. Inspirat de greva ilegală de la STB, din luna ianuarie, proiectul abordează o problemă sistemică a României, cauzată de interesele financiare şi politice care se regăsesc în jurul sindicatelor din majoritatea companiilor de stat româneşti”, spune Burduja pe Facebook. 
 
El a arată că ”diverşi lideri sindicali sunt sau au fost aleşi locali sau parlamentari ai diverselor partide, continuând nestingheriţi activitatea în asociaţiile sindicale şi amestecând, inevitabil, interesele membrilor de sindicat cu agenda politică”. 
 
”Conflictul de interese este mai mult decât evident: aceeaşi persoană nu poate să facă şi politică de partid, ca membru sau ca ales public, şi să reprezinte şi interesele partenerilor sociali. Propunerea mea legislativă scoate în afara legii astfel de situaţii, atât pentru conducerile sindicatelor, cât şi pentru conducerile patronatelor”, spune deputatul PNL. 
 
Potrivit lui Sebadtian Burduja, ”propunerea a fost semnată de aproximativ 30 de colegi”, dar ”a primit foarte multe reacţii pozitive şi speră ca acestea să se reflecte în votul din comisii şi din plen”.
 
”Este o chestiune de normalitate, necesară în orice democraţie funcţională. Rolul partenerilor sociali este vital, dar aceştia trebuie să rămână fideli intereselor celor pe care îi reprezintă, nu intereselor politicianiste de moment. E timpul să facem ceea ce trebuie”, mai scrie deputatul liberal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.