Jandarmeria Bucureşti precizează, referitor la imaginile în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, că încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, „în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public care prezintă o activitate desfăşurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1”.

Candidata PNL - USR PLUS la Primăria Sectorului 1 Clotilde Armand a explicat imaginile difuzate de Antena 3 în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, afirmând că în imagini apare şi preşedintele biroului, procurorul Sprîncu Nicolae, care a decis să fie numărate semnăturile votanţilor de pe listele electorale şi care a invitat candidaţii şi observatorii pentru a-i convinge că procesul este transparent şi nu se produc fraude prin manipularea sacilor. Ea afirmă că cei care apar în imagini manipulând sacii sunt membri ai personalului tehnic al biroului electoral şi acuză încercări de intimidare a procurorului Sprîncu.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări în acest caz.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.