Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că duminică se celebrează ”ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obţinut recunoaşterea internaţională a graniţelor pentru care au luptat cu eroism”. ”Sărbătoarea de astăzi este doar pentru români şi istoria noastră şi deloc împotriva cuiva”, subliniază el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României, ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obţinut recunoaşterea internaţională a graniţelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război. România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între graniţele aceluiaşi stat, iar un cuvânt de recunoştinţă trebuie rostit şi pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică”, a scris Romaşcanu pe Facebook, duminică.

El i-a transmis felicitări senatorului ”Titus Corlăţean pentru efortul său, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, de a avea astăzi Ziua Tratatului de la Trianon consfinţită prin legea 256 din 2020”.

”Este important de spus că sărbătoarea de astăzi este doar pentru români şi istoria noastră şi deloc împotriva cuiva. Este încă un prilej binecuvântat de a ne ura La Mulţi Ani, România!”, a adăugat el.

Romaşcanu a postat şi o hartă a României Mari, precizând că ea ”reprezintă situaţia teritoriului României Întregite în urma tratatelor de la Versailles, Trianon şi Saint Germain” şi o publică ”din interes strict istoric”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.