Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a spus că miercuri va fi dat votul decizional, în plenul Camerei Deputaţilor, privind respingerea OUG care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. El a adăugat că PSD se aşteaptă ca „preşedinte de facto al PNL” Klaus Iohannis să nu promulge apoi legea de respingere, ci să sesizeze Curtea Constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„ Astăzi (miercuri - nr.) va fi votul de respingere a ordonanţei de urgenţă în Camera Deputaţilor. Depinde ce ar trebui să facă în sensul celor pe care le spune Constituţia şi ce ar trebui să facă în sensul funcţiei de preşedinte de facto al PNL. Normal ar trebui să promulge Legea de respingere a ordonanţei şi să înţeleagă că un drept câştigat prin lege adoptată în Parlament nu poate fi schimbată printr-o ordonanţă de urgenţă, mai ales că s-a pronunţat şi Curtea în acest sens. Din experienţa noastră în ceea ce priveşte abordările domnului preşedinte, ne aşteptăm să o conteste la Curte”, a afirmat Lucian Romaşcanu, la finalul Cex al PSD de miercuri, întrebat ccum se aşteaptă să acţioneze şeful statului. 

Comisia pentru muncă a adoptat marţi raport pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Camera Deputaţilor va vota în plenul de miercuri,care începe la ora 16.00, proiectul de lege, în calitate de for decizional.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Senatul a adoptat marţea trecută, 11 august, proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern din 29 iulie, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.