România prelungeşte termenul pentru aplicarea derogărilor la tarifele aplicate pe traseul: portul Constanţa - punctul de frontiera Albiţa, pentru facilitarea transportului de mărfuri din Republica Moldova spre/din portul Constanţa. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a emis un ordin în acest sens, documentul fiind publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a emis un ordin privind aprobarea unor derogări de la aplicarea tarifelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere — S.A  

”Art. 1. — Se aprobă derogările de la aplicarea tarifelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere — S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1092 din 21 decembrie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, pentru vehiculele rutiere înmatriculate în Republica Moldova sau în România, în următoarele condiţii:  

1. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul tractor înmatriculat în România sau în Republica Moldova, indiferent de ţara de înmatriculare a semiremorcii tractate de acestea;  

2. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu două axe cu semiremorcă cu 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 47,0 tone şi înălţimea mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m;  

3. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu 3 axe cu semiremorcă cu două sau 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 50,0 tone şi înălţimea mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m;  

4. masele pe axe ale vehiculelor prevăzute la punctele 2 şi 3 nu depăşesc masele maxime pe axe care pot fi autorizate în circulaţie, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 41 alin. (8) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;  

5. traseul autorizat va avea ca puncte de origine/destinaţie Constanţa port — Albiţa PTF, autorizaţiile speciale de transport putând fi emise pentru ambele sensuri ale traseului.  

Art. 2. — Derogările de la aplicarea tarifelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.836/2018, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate potrivit art. 1, se aplică până la data încetării conflictului din Ucraina, dar nu mai mult de 90 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I. Art. 3”, prevede documentul publicat, vineri, în Monitorul Oficial.  

Ministrul Transporturilor i-a transmis ministrului nfrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, că este nevoie de eforturi comune pentru a depăşi această criză.  

”Andrei Spînu, suntem alături de voi în această perioadă tensionată! Doar împreună, prin eforturi comune, vom reuşi să depăşim greutăţile socio- economice”, a scris Grindeanu pe Facebook.  

La rândul său, ministrul din Republica Moldova a apreciat ajutorul oferit de România: ”Mulţumesc mult, colegilor români Sorin Grindeanu şi Irinel Ionel Scriosteanu”.

”Pentru facilitarea transportului de mărfuri din Republica Moldova spre/din portul Constanţa, a fost prelungit termenul pentru aplicarea derogărilor la tarifele aplicate pe traseul: portul Constanţa - punctul de frontiera Albiţa. Autorizaţiile speciale de transport pot fi emise pentru ambele sensuri ale traseului. Noua decizie se aplică până la data încetării conflictului din Ucraina, dar nu mai mult de 90 de zile de la data publicării decizie în Monitorul Oficial al României”, a scris pe Facebook Andrei Spînu.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.