Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, vineri, că a primit "diverse mesaje" în ultimele şase luni, atât din mediul politic, cât şi din afara acestuia, că ar fi "mai bine" să îşi retragă candidatura la Primăria Sectorului 5, el precizând că l-a informat pe Liviu Dragnea că nu va mai candida.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De 6 luni de zile, nu vă ascund, primesc diverse mesaje în mod direct, nu pe telefon sau pe mail, că ar fi fost bine să îmi retrag această candidatură. Nu vreau să politizez, pentru că nu vreau să se interpreteze astfel", a spus deputatul, după ce şi-a consultat dosarul de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Rizea spune că aceste mesaje au venit atât din zona politică, cât şi din afara ei.

Întrebat dacă le va cere colegilor săi să voteze împotriva solicitărilor DNA, social-democratul a spus că îi va invita să îi studieze dosarul şi se vor lămuri că este nevinovat.

"Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la Sectorul 5. (...) E o întrebare retorică: nu ştiu de ce în 7 ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă, ci doar acum, cu două luni înainte de alegeri", a continuat Rizea.
 
Acesta a spus că a avut şi o conversaţie cu liderul PSD Liviu Dragnea, în care l-a informat că nu va mai candida.
 
Anunţul lui Cristian Rizea vine în condiţiile în care social-democraţii nu şi-au stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capitală, iar, potrivit unor surse PSD, şansele ca Rizea să primească această nominalizare erau, oricum, reduse. Cristian Rizea a fost suspendat de la conducerea filialei PSD Sector 5 pe 9 februarie, în aceeaşi şedinţă fiind decisă şi schimbarea lui Robert Negoiţă cu Gabriela Firea la conducerea PSD Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.