Deputatul PSD Cristian Rizea le-a spus, miercuri, colegilor că nu va încerca să-i "impresioneze" cu situaţia fiului său pentru a cere un vot negativ solicitărilor DNA, dar îi informează că acesta este în curs de adopţie şi depinde de votul deputaţilor dacă el va putea încheia procedurile în acest sens alături de soţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu toţii ştiţi că am o familie. Cu toţii ştiţi că am un copil pe care îl iubesc ca pe ochii din cap. Nu, nu voi invoca situaţia fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că, dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această situaţie dificilă, este faptul că am acest copil în vârstă de doi ani şi jumătate pentru care vreau să mă lupt şi să îmi demonstrez nevinovăţia", a pus Rizea în plenul Camerei Deputaţilor, în timpul discursului său în care a răspuns acuzaţiilor DNA.

Acesta şi-a anunţat colegii, în premieră, că fiul său este adoptat, iar procedurile, potrivit legilor, nu sunt încă finalizate. Astfel, Rizea a spus că depinde de colegii săi dacă va putea sau nu să finalizeze aceste proceduri alături de soţia sa, indicând că cere un vot negativ.

"Ceea ce nu ştiţi este că acum doi ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine şi de soţia mea. Acest demers, conform legilor din România, se încheie în luna noiembrie a acestui an. Vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul meu va avea o familie", a afirmat social-democratul.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitările DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Cristian Rizea. Acesta este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.