Alianţa Electorală PSD+UNPR şi ALDE au obţinut 24 de mandate, respectiv 4 mandate, de consilieri în CGMB, a anunţat, joi, Biroul Electoral Central, cele trei partide având împreună o majoritate de 28 de mandate din cele 55 din Consiliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Electoral Central a anunţat rezultatele de la alegerile locale din Capitală, după numărărarea tuturor voturilor exprimate. În viitorului Consiliul Genrral vor fi reprezentate şase formaţiuni politice: PSD, USB, PNL, UNPR, PMP şi ALDE.

Alianţa Electorală PSD+UNPR a obţinut 43,63% din sufragii reprezentând 24 de mandate. USB a întrunit 27,27% din opţiuni, echivalentul a 15 mandate de consilier. Liberalii au opt mandat ca urmare a procentului de 14,54% pe care l-au obţinut.

În CGMB vor mai fi reprezentate PMP şi ALDE care au avut, acelaşi procent, de 7,27%, fiecare dintre ele obţinând patru mandate.

Imediat după scrutinul din 5 iunie, PSD, UNPR şi ALDE au convenit formeze majorităţi în consiliile locale şi judeţene. La Bucureşti, cele trei formaţiuni au împreună 28 de mandate, obţinând astfel, la limită, majoritatea în Consiliul General.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.