Discursuri de două ore, dar şi zeci de candidaţi care nu şi-au ţinut speech-urile din lipsă de timp, prânzul luat în sală, câteva momente perfecte de a agăţa fete, selfie-uri şi discuţii despre „forţa binelui” - aşa s-a desfăşurat Congresul Extraordinar al PSD de sâmbătă. Ce a rămas după toate astea? Nemulţumiri, proteste, candidaturi retrase în ultima clipă, resturi de mâncare pe toate holurile, ambalaje aruncate pe lângă coşurile de gunoi şi mucuri de ţigară îndesate într-o sticlă de plastic, sub un scaun din sala în care a avut loc Congresul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD e forţa binelui”, a repetat în discursul său Marian Neacşu, secretar general reales al partidului, atrăgând de fiecare dată ropote de aplauze din sală.

„Forţa binelui” s-a strâns în faţa Sălii Palatului cu mai mult de două ore înainte de începerea Congresului PSD. Tineri, bâtrâni, la fuste scurte şi pe tocuri sau în pantaloni de trening, social-democraţii şi familiile acestora au aşteptat în curte începerea evenimentului. Nerăbdători, au tot încurcat intrările în clădire, organizatorii explicându-le de nenumărate ori că delegaţii din Argeş nu pot intra pe la accesul delegaţilor din Dolj.

Ei nu s-au lăsat descurajaţi nici de protestatarii de peste drum, care au scandat împotriva PSD pe toată durata Congresului.

Discursul de aproape două ore al liderului PSD Liviu Dragnea şi discursurile altor invitaţi de seamă ai partidului au fost urmate de o pauză „binemeritată”, după cum însuşi Liviu Dragnea a spus. Imediat după anunţ, delegaţii au năvălit afară din sală şi au format cozi la standurile cu sandvişuri, cafea, prăjituri şi baclava.

Lipsa timpului pentru speech-urile candidaţilor la funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului şi trecerea direct la vot au creat nemulţumiri în rândul unora dintre participanţi. Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile, iar Ecaterina Andronescu a anunţat că au decis amândoi să se retragă din competiţie. În acelaşi timp, şi Cătălin Rădulescu a criticat proasta organizare a evenimentului.

Cele mai bine de opt ore ale Congresului PSD i-au obosit şi plictisit pe membrii partidului veniţi din toate colţurile ţării, astfel că rezultatele votului au fost anunţate de Claudiu Manda într-o sală goală.

Golită de pesedişti, fiindcă era plină de toate resturile lăsate în urmă de aceştia, de la ambalaje de sandvişuri şi covrigi şi hârtii motolite, până la sticle de apă goale şi aruncate sub scaune sau umplute cu mucuri de ţigară.

Întregul eveniment a fost ocazia cea mai bună de a crea amintiri – selfie-uri, poze postate pe reţelele de socializare şi fotografii cu liderii de partid. Unii delegaţi ai PSD au considerat chiar că este momentul perfect de a agăţa fete – fie jurnaliste, fie colege de partid, pe care le-au studiat din cap până-n picioare şi le-au abordat în moduri originale.

Rezultatele alegerilor din Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă au fost anunţate în sala aproape goală. În funcţia de preşedinte executiv a fost aleasă premierul Viorica Dăncilă, în defavoarea contracandidaţilor săi, Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andonescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.