Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi vicepremierul Mihai Fifor au lansat miercuri atacuri dure la adresa liderului senatorilor liberali Florin Cîţu, care a criticat salariile şi beneficiile bugetarrilor, propunând taxarea acestora sau renunţarea la vouchere de vacanţă, sporuri şi pensii speciale. ”Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale "bune"”, spune Lia Olguţa Vasilescu, adăugând: ”Aştia sunt mai răi şi mai fomişti ca Băsescu”. ”PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri”, afirmă Fifor, acuzându-l pe senatorul liberal că a pus o etichetă pe milioane de oameni ”care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE!  Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţă că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.)”, a scris Cîţu pe Facebook.

  
În opinia sa, sunt două soluţii pentru a elimina acestă discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. 
  
”Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii, atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor. Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai spagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior!”, consideră senatorul PNL, avertizând că ”acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României”. 
  
El acuză că CNSP încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară şi ar fi trebuit publicate în iulie, dar sigur şi-au încasat salariile,  Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară, dar angajaţii îşi primesc salariile. În opinia sa, ANAF  trebuie restructurat din temelii, funcţionarii săi făcând abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată. 
  
”CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treabă. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale. AJUNGE!  Vine curăţenia de primăvară”, conchide Florun Cîţu.
 
Lia Olguţa Vasilescu: Zic să îi votaţi masiv
 

”Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale "bune"... Ce o să-l mai plângeţi pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Ăştia sunt mai răi şi mai fomisti că el... Guvernul PSD o să vi se pâră fantastic şi de neînchipuit!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Mihai Fifor: Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze.

Fifor a acuzat PNL că dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri.

”Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier “praf” la incendiu, un medic “praf” la UPU sau un poliţist “praf” dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de “bugetar praf”. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt “praf””, spune Fifor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.