Remus Ştefureac, directorul INSCOP, a declarat miercuri că Mircea Geoană, în prezent, pe toate măsurătorile indiferent cine le face, este pe primul loc în topul încrederii, el afirmând că nu am fost niciodată în alegerle prezidenţiale, din 1990 până în prezent, în situaţia de a avea un candidat independent cu o cotă mare de încredere. Sociologul a mai spus că anul 2024 va fi un an dominat clar de alegerile prezidenţiale, care vor aspira toată energia politică, arătând că ne putem trezi în 2024 cu un vot de protest al românilor, cu o fugă de lideri de partid clasici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul INSCOP a afirmat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre poziţionarea lui Mircea Geoană, ca independent, pe primul loc în opţiunile electoratului pentru alegerile prezidenţiale, că ”nu am fost niciodată în alegerle prezidenţiale, din 1990 până în prezent, în situaţia de a avea un candidat independent cu o cotă mare de încredere”.

El a precizat că ”Mircea Geoană, în prezent pe toate măsurătorile, indifferent cine le face, este pe primul loc în topul încrederii în personalităţi care joacă un rol în viaţa politică a României”. 

”Mircea Geoană vine din această postură de politician cu vechime mare, era ambassador în SUA în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, o carieră lungă, sigur, şi cu cicratici, un personaj reinventat prin prisma funcţiei deţinute la NATO. O altă chestiune care se tot discută, că niciun candidat independent nu are şanse pentru că nu are maşina de partid, structurile. Ceea ce se ignoră destul de mult (..) este că la alegerile prezidenţiale avem cam un million şi jumătate, două milioane de alegători în plus faţă de oricare alt scrutin. Vorbim de nişte milioane de votanţi care nu au nico legătură cu mobilizările de partid, nu îi interesează aşa ceva”, a explicat sociologul. 

Remus Ştefureac a mai afirmat că ”la cum arată şi cum simte climatul politic din România, ascensiunea acestui curent populist suveranist, ultraradical, nu este doar pe fondul crizei, ci este şi pe fondul unei credibilităţi scăzute a politicienilor tradiţionali, a clasei politice în general”. 

”Ne putem trezi în 2024 cu un vot de protest al românilor, cu o fugă de lideri de partid clasici, cu o orientare către alte orizonturi. Cred că anul 2024 va fi un an dominat clar de alegerile prezidenţiale, chiar şi alegerile europarlamentare, în iunie, se va contura care sunt locomotivele. Prezidenţialele practic vor aspira toată energia politică şi toată energia electorală, toate dezbaterile care se vor contura mai ales în acel interval, septembrie, orctombrie, noiembrie, decembrie”, a spus Ştefureac. 

El a mai afirmat că George Simion şi Diana Şoşoacă au împreună vreo 30%, acum. ”Dacă vor face un joc coordonat şi va rămâne unul singur în cursă, atunci probabil că un astfel de candidat ar putea să intre în turul doi, altfel nu va intra în turul doi. S-ar putea să fie şi invers, la cum văd creşterea Dianei Şoşoacă de la lună la lună”. a precizat Ştefureac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.