PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis minte în privinţa acuzaţiilor privind bugetul şi îl acuză că este primul preşedinte din istoria României „şi probabil din lume” care a blocat bugetul propriei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„IOHANNIS MINTE DIN NOU: Spune că bugetul propus de PSD e cel mai prost. Dar Iohannis a aprobat bugetul lui Cioloş în 2016 care prevedea mai puţin cu 16 miliarde lei la Sănătate şi mai puţin cu 10 miliarde lei la Educaţie. Spune că în 2019 e cu 1 miliard mai puţin la comunităţile locale. În realitate, autorităţile locale au primit cu 4,6 miliarde în plus. Deci e cu plus, nu cu minus, domnule Iohannis! Spune că s-au dat prea mulţi bani la partide, dar nici PNL-ul lui Iohannis, nici USR-ul lui Cioloş nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat! Şi nu spune că PNL-ul său a cerut în 2018, în Parlament majorarea bugetelor partidelor. 
Spune că s-a alocat mai puţin pentru investiţii. Dar în realitate, bugetul pe 2019 prevede cu peste 15 miliarde în plus la investiţii”, susţine PSD într-un mesaj distribuit pe Facebook.

PSD mai susţine că „bugetul blocat de Iohannis prevede cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate”.

„Adevărul este însă unul singur: copiii nu şi-au putut primi alocaţiile marite de la 1 martie, iar comunităţile locale nu au putut începe investiţiile pentru că Iohannis a contestat degeaba bugetul la Curtea Constituţională. Primul preşedinte din istoria României şi probabil din lume care a blocat bugetul propriei ţări!”, încheie PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, miercuri, PSD, precizând că, dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu-i are, este croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale, a spus Iohannis. El a subliniat că, dacă PSD nu e în stare să guverneze, să plece. Preşedintele a anunţat că retrimite legea bugetului la Parlament, pentru corecturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.