Guvernul a decis, marţi, numirea lui Raul Ambruş în funcţia de subprefect al judeţului Timiş. Acesta a fost ales consilier local în Timişoara, în 2020, pe listele PNL, dar a fost exclus în 2021 în urma unui scandal. În urmă cu două săptămâni a trecut la PSD, alături de aproximativ 500 de membri ai partidului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Guvernul României l-a numit, în şedinţa de marţi, în funcţia de subprefect al judeţului Timiş pe Raul Ambruş. El ocupă postul rămas liber în urma retragerii lui Sorin Ionescu care a anunţat că doreşte să candideze pentru un post de consilier local al municipiului Timişoara. 
 
Ambruş este acum al doilea subprefect de Timiş, alături de liberalul Ovidiu Drăgănescu.
 
Raul Ambruş a fost exclus din Partidul Naţional Liberal Timiş, după ce a făcut scandal, în 2021, la Conferinţa de alegeri a PNL Timişoara. Acea Conferinţă de alegeri a fost anulată şi câteva zile mai târziu alegerile au fost reluate, fiind atunci ales preşedinte al PNL Timişoara, Cosmin Tabără.
 
În acelaşi timp, liberalii au început demersurile pentru excluderea lui Raul Ambruş din PNL, mai ales că acesta a fondat şi Platforma Liberal Conservatoare care ulterior s-a transformat în Partidul Liberal.
 
Totuşi, Raul Ambrus a rămas conslier local şi a votat proiectele USR, fără să ţină cont de votul PNL. Alături de partidul său a anunţat iniţial că îl susţine pe Dominic Fritz în cadrul Alianţei Timişoara Unită, pentru al doilea mandat de primar al muncipiului Timişoara, însă când Alin Nica a părăsit PNL pentru a candida din partea Forţa Dreptei la Consiliul Judeţean Timiş, în tandem cu Fritz, Ambruş a părăsit această alianţă, iar în 12 aprilie 2024 el a anunţat că a trecut la PSD Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.