Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan spune că astăzi a avut lo un vot istoric azi la Strasbourg, pentru că Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Eurodeputatul precizează că Rezoluţia (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obţinerea statutului de ţara candidata, dar şi la accesul fraţilor noştri de peste Prut la Piaţa Comuna şi consultanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Victorie a PNL şi EPP! O rezoluţie cât o revoluţie pentru Republica Moldova. Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Demersurile în susţinerea Rezoluţiei făcute de Delegaţia EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook. 
 
Eurodeputatul precizează că Rezoluţia (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obţinerea statutului de ţara candidata, dar şi la accesul fraţilor noştri de peste Prut la Piaţa Comuna şi consultanţă.
 
”Obiectivul Delegaţiei EPP România a fost ca Moldova sa obţină facilitaţi pentru comerţ, ca produsele agricole, dar nu numai, sa aibă acces, sa transmitem un semnal către investitori strategici. Moldova porneşte pe un drum care va creste nivelul de trai al cetăţenilor ei, iar pasul următor este sa reducem dependenţa de gazul rusesc”, spune liberalul.
 
Potrivit lui Rareş Bogdan, Republica Moldova este la fel de importanta pentru climatul de securitate european şi mondial precum Ucraina.
 
”Mă bucur ca prietenii şi colegii noştri din UE au înţeles asta. Doamna Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, va vorbi in Parlamentul European in aceasta luna si urmează proiecte majore pentru frăţii noştri. Investiţii, locuri de munca, progres. Zarurile au fost aruncate!”, mai spune Rareş Bogdan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.