Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, afirmă, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, că este ”absolut inadmisibil să te joci, să faci jocuri politice”. ”Dovedeşte lipsa totală, totală de înţelegere a fenomenului politic şi de patriotism”, a spus Rareş Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentul PNL Rareş Bogdan a avut, joi, o reacţie vehementă după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

”Absolut inadmisibil să te joci, să faci jocuri politice. Dovedeşte lipsa totală, totală de înţelegere a fenomenului politic şi de patriotism”, a spus Rareş Bogdan, la Digi Fm.

El a precizat că este în drum spre Guvern, spre Ludovic Orban.

"Este inadmisibil, dacă ei vor să-şi bată joc de cariera lor, să-şi bată joc de ei, dar nu de o ţară şi nu de un partid. PNL nu merită să i se întâmple aşa ceva”, a mai spus Bogdan.

El a mai afirmat că ”ce face Florin Cîţu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL”. 

Rareş Bogdan a spus că Ludovic Orban este un lider de necontestat în PNL.

"Nu vreau să cred că au existat astfel de jocuri. Exclud această posibilitate, am auzit-o, dar nu cred în ea. (...) Nu te joci cu o ţară când la graniţa ta se află sute de mii de români care vor să se repatrieze. Nu te joci cu o ţară care are nevoie de un guvern stabil. Nu te joci cu o ţară decât dacă eşti inconştient şi nu înţelegi istoria acestei ţări, nu-ţi pasă deloc de România, nu-ţi pasă deloc de români şi pur şi simplu îţi baţi joc, faci ceva pe destinul unor oameni. Dacă cădea în Parlament, era una, faptul că nu a căzut în Parlament este o ruşine absolută, iar istoria ne va judeca, iar cetăţenii României ne vor taxa", a afirmat el.

El s-a declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis nu a ştiut acest lucru.

"Preşedintele este un om raţional, este un om echilibrat, este un om care se gândeşte la binele naţiunii şi este un om care excelează prin calm, pricepere, echilibru, raţiune. Sunt absolut total convins că preşedintele României nu a ştiut de asta. Şi nu-l înţeleg pe Florin, aseară m-am despărţit de el, astăzi am vorbit de două ori cu el la telefon (..)", a mai spus Rareş Bogdan.

Florn Cîţu şi-a anunţat retragerea, cu puţin timp înainte de votul de învestitură programat în Parlament.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.