Preşedintele RE:START ROMANIA, fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels, afirmă, într-o postare pe Facebook, că peste 800.000 de oameni nu mai au loc de muncă din cauza evenimentelor din ultimele patru luni, solicitând Guvernului măsuri de sprijinire a angajatorilor, programe de reconversie profesională, platforme de angajare funcţionale şi uşor de navigat electronic şi colaborare cu ONG-urile. ”Nici nu trebuie să citiţi cărţi, dragi guvernanti. Doar ascultaţi oamenii şi veţi şti ce e de făcut!”, transmite ea Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 800.000 de oameni nu mai au loc de muncă din cauza evenimentelor din ultimele patru luni. Vă daţi seama ce înseamnă asta pentu ei? Ce înseamnă asta pentru familiile lor? Ce înseamnă asta pentru economie? Şi dispar locurile de muncă în continuare, inclusiv în industria prelucrătoare şi comerţul cu ridicata. Guvernul României trebuie să iasă urgent cu măsuri de sprijinire a angajatorilor din Romania, altfel drama care se anunţă va avea efecte mult mai grave decât ceea ce intuim noi acum! Economia nu trebuie restricţionată. Trebuie impuse reguli stricte şi instruite organele de stat să acţioneze corect şi cu obiectivitate, în interesul respectării legii”, scrie Ramona Ioana Bruynseels, întrebând premierul, miniştrii şi parlamentarii ei cum ar trăi dacă s-ar afla în această situaţie.

”Nu puteţi lăsa atâţia oameni în aer!”, le transmite autorităţilor fostul candidat la Preşedinţie.

În opinia sa, pe lângă sprijinirea angajatorilor, sunt necesare programe de reconversie profesională, platforme de angajare funcţionale şi uşor de navigat electronic, colaborare cu ONG-urile din România pentru o mai bună organizare şi comunicare în teren!

”În alte ţări, recent au fost lansate astfel de platforme. Alţii nu stau să se blocheze în “ANOFM”, ci vin cu soluţii pragmatice, rapide. Noi, de ce stăm?!? În SUA s-au dat bani fiecărei familii aflate la un anumit nivel al veniturilor. În felul acesta încurajează consumul pentru ca economia să meargă. Acum se asteaptă al doilea ajutor de acest fel. La noi?!?”, întreabă Bruynseels.

Ea precizează că este o situaţie excepţională în care trebuie luate măsuri excepţionale.

”Nici nu trebuie să citiţi cărţi, dragi guvernanti. Doar ascultaţi oamenii şi veţi şti ce e de făcut!”, conchide Ramona Ioana Bruynseels.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.