Ministrul Culturii, Raluca Turcan, care face o vizită oficială în Statele Unite, a participat la întâlnirea consulilor onorifici ai României în Statele Unite. ”Ministerul Culturii susţine iniţiativele care duc la creşterea vizibilităţii României în Statele Unite, fiind totodată un puternic liant cultural al comunităţilor româneşti”, a transmis ministrul, care a avut discuţii cu oficiali americani pentru demararea unor proiecte de interes pentru ambele ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Demersurile reprezentanţelor onorifice ale României au un rol important pentru valorificarea potenţialului vast al prezenţei româneşti în alte ţări şi pentru protejarea intereselor comunităţilor de români din statele în care funcţionează. Prezenţa mea la întâlnirea consulilor onorifici ai României în Statele Unite este un angajament al continuităţii şi aprecierii muncii susţinute în cooperarea culturală şi mi-a oferit totodată prilejul să felicit buna coordonare a consulatelor onorifice cu Ambasada României, Consulatele Generale şi Institutul Cultural român, acreditate în SUA”, a scris, joi, Raluca Turcan pe Facebook.

Aceasta afirmă că ”Ministerul Culturii susţine iniţiativele care duc la creşterea vizibilităţii României în Statele Unite, fiind totodată un puternic liant cultural al comunităţilor româneşti”.

”Mulţumesc reprezentanţilor consulatelor onorifice ale României pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru munca pe care o desfăşoară şi pentru contribuţia lor la întărirea relaţiilor culturale dintre cele două ţări. De asemenea, mulţumesc E.S. domnul Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite, pentru invitaţia de a fi parte din acest eveniment deosebit”, a mai transmis Turcan.

Aceasta s-a întâlnit, alături de Andrei Muraru, cu Suzanne Bonamici şi Delia Ramirez, membre ale Congresului Statelor Unite ale Americii.

”Am dezvoltat principiile unor proiecte de interes pentru ambele ţări. Importanţa creşterii accesului la cultură pentru dezvoltarea comunităţilor defavorizate, includerea activităţilor culturale în programele de prevenire a abandonului şcolar şi de reintegrare a tinerilor în mediul social, precum şi dezvoltarea unor astfel de proiecte în instituţiile de detenţie sunt unele din soluţiile pentru o dezvoltare sănătoasă şi durabilă a comunităţilor noastre”, a mai scris Turcan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.