Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă, la Digi24, că toate ministerele au fost lăsate de PSD cu datorii de miliarde de lei şi că Fondul de rezervă a fost lăsat gol, concluzia sa fiind că social-democraţii au practicat ”tehnica terenului pârjolit”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Economia românească era zdruncinată rău din toate rădăcinile. În fiecare minister erau găuri financiare cu obligaţii de plată de ordinul miliardelor de lei. De exemplu PNDL, la Ministerul Dezvoltării, cinci miliarde de lei plus întârzieri la rambursările de TVA. Fondul unic de sănătate, trei miliarde de lei. Bugetul asigurărilor sociale, două miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul tot pe 2019 pentru asigurărilor de pensii era prevăzut cu o creştere de 2,9 miliarde de lei. Înseamnă o gaură economică de 4,9 miliarde de lei. Astea sunt doar câteva exemple”, a susţinut Turcan.

Ea a afirmat că „PSD a practicat tehnică terenului pârjolit”.

”Nu am găsit aproape nimic la Guvern. În Fondul de rezervă al Guvernului am găsit 0 lei, iar la ministere, unde teoretic ai putea găsi şi lucruri bune şi lucruri rele, nu pot spune că am găsit vreun minister unde să nu fie probleme grave, cronice. Ei, minţind mult la alegerile din 2016, au creat nişte aşteptări pe care au încercat să le cârpească, să le acopere prin majorările de salarii şi de pensii pe care le-au făcut, fără să aibă vreo susţinere economică. În paralel cu creşterile de salarii şi de pensii, din cauza politicii economice defectuoase au scăzut puterea de cumpărare prin creşterea inflaţiei şi defavorizarea leului”, a adăugat vicepremierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.