Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că aşteaptă "un eventual punct de vedere" din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în legătură cu sesizarea pe care deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat, miercuri, că a depus-o în privinţa declaraţiei sale de avere. Rafila explică faptul că depune declaraţii de avere din 2008, de când deţine funcţii de conducere în instituţii publice, şi că în această perioadă "nu există schimbări majore în această declaraţie de avere".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu am ocupat funcţia de şef de laborator la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş şi fiind vorba de o funcţie de conducere în cadrul unui spital public eram nevoit să depun această declaraţie de avere. Începând cu anul 2008 eu am depus anual această declaraţie de avere. Probabil că domnul Ungureanu nu avea informaţia completă. Nu există schimbări majore în această declaraţie de avere, apropo de cifrele ciudate, deci e clar că timp de 14 ani ANI a avut acces la toate declaraţiile mele de avere şi eu aştept un eventual punct de vedere al ANI apropo de această plângere, nu am niciun fel de problemă, mai ales că aşa-zisele incompatibilităţi nu există, eu nu am fost niciodată angajatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, eu am reprezentat România, ceea ce înseamnă cu totul şi cu totul altceva”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3. 
 
Rafila e de părere că în spatele unor astfel de demersuri este "o campanie deliberată”, iar una dintre ţinte ar fi, în opinia ministrului, compromiterea PNRR, a doua fiind "un atac la persoană” în contextul în care el este "unul dintre membrii vizibili” ai PSD.
 
Rafila a spus că acuzaţiile aduse de către parlamentarul USR reprezintă "calomnie repetată şi în mod sistematic”, cu un limbaj "total nepotrivit”, că "există poate în mintea domnului Ungureanu şi ele nu pot fi demonstrate". 
 
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat, miercuri, că a depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) sesizare împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, solicitând instituţiei să verifice modul în care ministrul Sănătăţii a dobândit o parte din averea pe care o declară în calitate de demnitar, contractele de consultanţă ale acestuia cu instituţii sau companii din industria farmaceutică, dar şi modalitatea în care acesta a semnat un contract de consultanţă de peste 21 de milioane de euro cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.