Deputatul PNL Ovidiu Reţchi îi cere, pe Facebook, ministrului de Interne, Petre Tobă, să clarifice public dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut parte de "tratament preferenţial" joi, când a mers să îşi reînnoiască permisul auto şi a evitat coada, intrând prin spatele clădirii, aşa cum a arătat, în exclusivitate, News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îl rog în mod public pe domnul Tobă, ministrul de Interne, să clarifice dacă preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a beneficiat de un tratament preferenţial în vederea întocmirii unor acte de natură strict personală, dacă programul cu publicul al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost blocat în beneficiul său şi, de asemenea, să ne comunice în baza cărei reglementări legale s-a întâmplat acest lucru", a scrie Raeţchi, pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a mers, joi dimineaţă, să îşi reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară, unde era aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Surse din instituţie afirmă însă că directorul adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, comisarul-şef Cristian Nechifor, este cel care a avut cunoştinţă de modul în care Tăriceanu şi-a rezolvat problema reînnoirii permisului.

Contactat de News.ro, comisarul-şef Cristian Nechifor a spus că nu poate comenta, mai ales la telefon, această situaţie.

„Şi oricum, dacă a fost aici, tot ce s-a întâmplat ţine de domeniul informaţiilor, datelor cu caracter personal şi iar n-aş putea să vă spun nimic”, a spus adjunctul instituţei.

Întrebat dacă, în opinia sa, reprezintă date cu caracter personal faptul că preşedintele Senatului intră prin spatele clădirii, timp în care clădirea este închisă pentru public, Nechifor a replicat: „Îmi pare rău, dar nu comentez în niciun caz la un telefon pe care îl primesc de la cineva despre care nu ştiu cine e. O zi bună!”.

În martie 2008, a izbucnit un scandal după ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate soţiei sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tăriceanu, care a susţinut că demersul este legal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.