Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că va merge în Parlament, dacă va fi invitat de către deputatul PSD Alexandru Rafila pentru a da explicaţii pe tema ordinului ce suspendă internările. ”Mă duc şi sigur o să iau manualul de medicină de dezastre cu mine”, a afirmat Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a fost întrebat, miercuri seară, dacă va merge în Parlament, unde deputatul PSD Alexandru Rafila a anunţat că-l va invita pentru a explicaţii pe tema ordinului ce suspendă internările.  

”Când sunt invitat (...) mă duc şi sigur o să iau manualul de medicină de dezastre cu mine”, a afirmat Arafat.  

Acesta exclude varianta retragerii ordinului: ”La acest moment, retragerea ordinului şi revenirea la situaţia în care spitalul este plin de cazuri ce pot fi amânate - ştie foarte bine lumea medicală ce vorbesc - şi în acelaşi timp avem presiune pe spital cu cazuri ce nu pot aştepta, măsura pe care am luat-o o ia orice manager care se ocupă  de o situaţie de dezastru, de catastrofă medicală. Ea există. Manualele descriu acest lucru”.  

Arafat a explicat că decizia a fost luată pentru ”a lăsa loc la ceea ce acum înseamnă salvare de viaţă”.  

Internările pacienţilor cronici care pot fi amânaţi au fost suspendate pentru 30 de zile.  

Senatorul PSD Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor să convoace, la începutul săptămânii viitoare, o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, la care să fie invitaţi şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila şi şeful DSU, Raed Arafat, pentru rezolvarea accesului persoanelor bolnave la serviciile medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.