Consiliul Permanent al Organizaţiei Judeţene UDMR Covasna l-a nominalizat pe Ráduly István, primarul comunei Ozun, pentru funcţia de prefect al judeţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ultimii ani, în judeţul Covasna s-a deteriorat considerabil relaţia dintre autorităţile locale şi Instituţia Prefectului, chiar pot să spun că Prefectura a devenit o instituţie suport pentru  atacurile împotriva comunităţii maghiare. Prin nominalizarea lui Ráduly István am dorit să promovăm profesionalismul pentru ca Instituţia Prefectului să devină partenerul autorităţilor locale, obiectivul fiind cooperarea şi dezvoltarea. În acelaşi timp este foarte important ca prefectul judeţului, care reprezintă Guvernul în judeţul Covasna, să creeze o mai mare coerenţă la nivelul serviciilor publice deconcentrate", a declarat preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor., citat într-un counicat de presă. 
 
În vârstă de 52 de ani, dr. Ráduly István este licenţiat în Drept şi doctor în Geografie, fiind specializat în domeniul turismului şi al dezvoltării rurale, dar şi lector universitar la Universitatea Babeş-Bolyai. Acum 10 ani a devenit înalt funcţionar public, iar începând din 2004 este primarul comunei Ozun. 
 
”De 17 ani sunt primarul comunei Ozun, care este una dintre cele mai mari comune covăsnene, în acest timp am reuşit să formez o echipă eficientă cu care am implementat multe proiecte importante care vizează modernizarea localităţilor comunei. Acest mandat este o adevărată provocare pentru mine, obiectivul meu fiind îmbunătăţirea relaţiei dintre consiliile locale şi Prefectură, dar şi sporirea eficienţei în cadrul instituţiilor deconcentrate. Consider că prin asumarea acestor deziderate, toţi covăsnenii au de câştigat, indiferent de etnie. Sunt încrezător că este posibil să creăm o bună atmosferă de lucru şi un nivel înalt din punct de vedere profesional, promovând astfel dezvoltarea durabilă a judeţului", a declarat, la rândul său, Ráduly István. 
 
Potrivit negocierilor din Coaliţie, PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. 
 
Reprezentanţii UDMR vor ocupa posturi de prefect în judeţele Arad, Cluj, Covasna, Satu Mare şi Sălaj. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.