Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, miercuri, la Prahova, despre criticile aduse de liderul PNL Florin Cîţu ministrului Alexandru Rafila, pentru modul în care a pregătit valul 5 al pandemiei, că nu crede că ”este domnul Cîţu neapărat în măsură de a face astfel de critici, dacă ne uităm pe rezultatele, sau pe felul în care a fost pregătit valul 4”. Oprea a mai spus că liderul liberal poate face orice declaraţie, ”în cheie politică”, dacă consideră că ar fi mai bună pentru electoratul lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că nu este domnul Cîţu neapărat în măsură de a face astfel de critici, dacă ne uităm pe rezultatele, sau pe felul în care a fost pregătit valul 4 şi felul în care este pregătit acum valul 5. Sigur, nu putem să îi dăm nici sfaturi, nici să avem observaţii faţă de poziţiile domnului Cîţu, este preşedinte de partid, are dreptul să spună, în cheie politică, să facă orice declaraţie care consideră că ar fi mai bună pentru electoratul lui.

”Eu cred că interesul ar trebui să fie cel al cetăţenilor României şi aici văd că profesorul Rafila, ministrul Sănătăţii, a luat toate acele măsuri astfel încât presiunea pe spitale să fie cât mai mică. Lucrurile acestea se întâmplă”, a mai spus Oprea. 

Întrebat dacă va exista o presiune pe spitale, în condiţiile în care astăzi s-au înregistrat 34.225 de cazuri de COVID-19, Oprea a spus: ”Nu va fi presiunea atât de mare, dacă ne uităm la proporţia infectărilor. E evident că Omicron are o rată de infectare mult mai mare decât Delta, lucrul acesta se vede, dar toate măsurile luate, începând cu testarea şi cu faptul că o formă uşoară trebuie tratată în ambulatoriu (..) va face ca această presiune să fie mai mică pe spitale”,  

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmat, marţi, despre măsurile luate de Guvern pentru prevenirea valului 5 al pandemiei că, în vară, era acuzat de oameni care astăzi au puterea deciziei că nu creşte campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare.

”Astăzi vedem acelaşi lucru, fără niciun fel de soluţii. Aşa se întâmplă în viaţă, câteodată te prind din urmă ipocrizia şi...”, a comentat Cîţu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.