Senatorul USR Radu Mihail a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre decizia CCR de a anula eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, că ”ceea ce a văzut astăzi este o caricatură de democraţie, o Curte Constituţională în care oameni care beneficiază de specială îşi arogă dreptul să îşi continue beneficiul”. Nu aveau de ce să se lege, este prima oară când se leagă nu de un aspect de constituţionalitate ci de o procedură parlamentară, este de inimaginat. dacă vă uitaţi câte legi au trecut pe repede înainte, a mai spus senatorul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Greşeala de bază care trebuie corectată este politizarea Curţii Constituţionale, ce am văzut astăzi este o caricatură de democraţie, o Curte în care oameni care beneficiază de specială îşi arogă dreptul să îşi continue beneficiul”, a spus Mihail. 

El a precizat că că decizia de astăzi este ”penibilă” şi că este evident că se va veni cu o nouă lege care să elimine pensiile parlamentarilor. 

”CCR este într-o situaţie dezastruoasă, decizia de astăzi să adaugă deciziei dezastroase a Parlamentului de a face o caricatură de numiri, un plagiator dovedit de la Cameră iar la Senat refuzul dezbaterii nominalizărilor”, a mai afirmat Radu Mihail. 

Senatorul a precizat că ”faptul că această Curte Constituţională ignoră milionul de euro pe care statul român îl plăteşte în fiecare lună acestor îngrăşaţi care vin de pe băncile Parlamentului şi îşi primesc pensii speciale este o problemă exclusiv a Curţii Constituţionale”.

”Nu aveau de ce să se lege, este prima oară când se leagă nu de un aspect de constituţionalitate ci de o procedură parlamentară, este de inimaginat. dacă vă uitaţi câte legi au trecut pe repede înainte”, a mai spus reprezentantul USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.