Purtătorul de cuvânt al NATO Dylan White a afirmat, după ce Ministerul Apărării a informat că fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că ambasadorul României a informat aliaţii NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El a mai spus că „NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”, iar alianţa continuă să monitorizeze situaţia şi rămâne solidară cu ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ambasadorul României a informat aliaţii NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României în cadrul unei reuniuni de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic. Acesta i-a informat pe aliaţi că fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost identificate pentru a treia oară pe teritoriul României”, a afirmat purtătorul de cuvânt al NATO Dylan White, potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor Externe.
 
Acesta a adăugat că „autorităţile române rămân în alertă şi efectuează o anchetă completă” şi că „NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”.
 
„NATO este solidară cu aliatul nostru România. Secretarul general a vorbit în week-end cu preşedintele Iohannis, iar noi continuăm să monitorizăm situaţia în strânsă cooperare cu autorităţile române”, a completat Dylan White, conform sursei citate.
 
Ministerul Apărării Naţionale anunţă că fragmentele găsite în apropierea localităţii Nufăru din judeţul Tulcea provin „dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”. „Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, a adaugat MApN.
 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a informat şi se consultă cu aliaţii NATO privind evoluţiile de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de miercuri. MAE a precizat că îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.