Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, afirmă că social-democraţii consideră că administraţia locală are nevoie de alegeri ”cât de curând” şi că speră ca scrutinul programat pentru data de 27 septembrie să nu fie amânat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD susţine organizarea alegerilor în 27 septembrie întrucât ”administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând”.

Romaşcanu consideră că informaţiile legate de pandemie trebuie explicate publicului de către epidemiologi, nu de către oameni politici, astfel încât să poată fi luate cele mai bune decizii inclusiv în privinţa scrutinului.

”Legat de alegeri, ele sunt planificate pentru 27 septembrie alegerile locale, există o lege tocmai promulgată de către preşedinte. În principiu, ele ar trebui să se desfăşoare la data stabilită. Acum vedem că există o intenţie destul de clară a PNL de a duce mai departe aceste alegeri pentru că, se pare, nu sunt foarte mulţumiţi cu modul cum sunt prezentaţi în sondaje şi, în consecinţă, ne putem aştepta la orice. Noi suntem de părere că administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând, sperăm ca data de 27 septembrie să poată fi data la care să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă sanitară”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 8 iulie, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat de UDMR care prevede organizarea alegerilor locale pe data de 27 septembrie. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că o decizie privind organizarea sau amânarea alegerilor locale nu ţine exclusiv de Executiv sau de PNL, însă susţine că Guvernul este pregătit ”de orice măsură” pentru a apăra sănătatea publică. â

”Aici e vorba şi de legitimitate şi de democraţie. Sigur că nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor. Dar, dacă va fi necesar, suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei”, spune primul ministru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.