Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va iniţia un proiect de lege care prevede reducerea cuantumului indemnizaţiei reprezentanţilor în consiliile de administraţie. „Să se reducă de la 10% la 1% şi să se reintre într-o normalitate”, a precizat liderul social-democraţilor, adăugând că s-a săturat de măsurile anunţate de premierul Florin Cîţu pe care nu le pune niciodată în aplicare, printre care se numără şi reducerea numărului membrilor în CA la maximum 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„M-am săturat. Întotdeauna vor ceva sau anunţă ceva. Nu ar fi cazul să şi facă? Eu consideră că în consiliile de administraţie nu ar mai trebui să fie de 5.000 euro pe lună indemnizaţii. Să se reducă de la 10% la 1% şi să se reintre într-o normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă cum vede intenţia Guvernului de a reduce numărul de membri în consiliile de administraţie.

Atenţionat de faptul că şi PSD a fost la guvernare şi chestionat de ce nu au fost făcute atunci modificări, Ciolacu a răspuns: „Haideţi să nu comparăm o perioadă cu un boom economic cu o criză. Noi o să venim cu o iniţiativă legislativă care o să modifice cuantumul de indemnizaţie pentru reprezentanţii în CA. M-am săturat de veştile bune pe care le anunţă Cîţu şi nu se pun niciodată în aplicare. Momentan au angajat 14.000 de noi lucrători în sistemul bugetar. Aceasta este realitatea. Ce vor face, auzim lună de lună ce vor face câteodată”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Florin Cîţu a declarat miercuri că la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este vorba doar de numirea a încă unui vicepreşedinte şi nu de creşterea numărului de membri în Consiliul de Administraţie. Premierul a adăugat că CNAS a propus acest lucru şi a justificat măsura prin reforma pe care vrea să o facă în acest domeniu.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat distinct, în contextul propunerii premierului Florin Cîţu de a fi redusă la 5 membri componenţa unui CA şi a ordonanţei de urgenţă a Ministerului Sănătăţii pusă în transparenţă care prevede majorarea numărului de membri din CNAS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.