PSD susţine, într-un comunicat, că „preşedintele Iohannis îi minte din nou pe români în încercarea de a explica de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019”. PSD susţine că este doar un joc electoral pentru că Iohannis ştie bine că bugetul va fi adoptat curând de Parlament fără ca el să-l mai poată opri să intre în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un joc făcut pe seama copiilor care nu şi-au putut primi alocaţiile majorate de la 1 martie 2019, aşa cum prevăzuse ordonanţa Guvernului emisă la finalul Guvernului. Este de asemenea un joc politic făcut de preşedintele Iohannis pe spatele pensionarilor pe care îi minte la fel cum a făcut-o şi în trecut, spunând mereu că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Realitatea l-a contrazis însă de fiecare dată. Pensiile au fost plătite şi majorate în avans faţă de prevederile legale. Este un joc făcut de preşedinte împotriva tuturor românilor care aşteaptă investiţiile din sănătate al căror buget este cu 6 miliarde mai mare faţă de anul trecut şi cu 16 miliarde mai mare faţă de bugetul Guvernului Cioloş girat de preşedintele Iohannis”, mai susţine PSD.

PSD enumeră „cele mai mari trei minciuni enunţate astăzi de Iohannis”.

Social-democraţii susţin că preşedintele Iohannis a minţit atunci când a spus că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. „În realitate, după mult timp, în anul 2019, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuţiilor de la angajator la salariaţi – o măsură care a fost criticată intens de preşedintele Iohannis”, se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, preşedintele Iohannis a minţit când a spus că PSD ar fi putut creşte alocaţiile pentru copii.

„În realitate PSD a făcut toate actele normative necesare pentru creşterea alocaţiilor, însă pe toate Iohannis le-a blocat prin contestaţiile făcute la Curtea Constituţională şi prin retrimiterea legii bugetului la reexaminare în Parlament. Majoritatea parlamentară va face tot ce este posibil pentru a vota cât mai curând bugetul”, afirmă PSD.

„Preşedintele Iohannis a minţit când a spus că PSD majorează cu întârziere pensiile. În realitate, pensiile au fost majorate în avans în luna iulie anul trecut, în loc de ianuarie 2019 şi le va majora în avans în septembrie faţă de ianuarie anul viitor. În loc să îi mintă pe români, Iohannis ar fi trebuit să îşi ceară scuze de la toţi cei pe care i-a afectat în această perioadă”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni că promulgă legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD. El a făcut apel la parlamentari să corecteze legea bugetului de stat şi să se asigure că sunt banii pentru plata integrală a pensiilor. Preşedintele a criticat PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.