PSD a anunţat, marţi, că susţine demersul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, care a solicitat în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) desfăşurată la Bruxelles, folosirea unor instrumente financiare pentru a combate efectele economice ca urmare a crizei din Ucraina, în scopul protejării companiilor locale şi a locurilor de muncă. PSD îi cere ministrului - Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, să formalizeze rapid demersul ministrului Finanţelor şi să redacteze actele necesare care trebuie transmise Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD spune că susţine iniţiativa ministrului Finanţelor de a solicita, la nivel european, importante resurse financiare pentru protejarea populaţiei şi firmelor româneşti de efectele crizei din Ucraina. PSD solicită ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene să redacteze urgent actele necesare care trebuie transmise Comisiei Europene.

”PSD susţine demersul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, care a solicitat în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) desfăşurată la Bruxelles, folosirea unor instrumente financiare pentru a combate efectele economice ca urmare a crizei din Ucraina, în scopul protejării companiilor locale şi a locurilor de muncă”, se precizează în comunicat.

Concret, ministrul PSD a solicitat o mai mare flexibilitate în folosirea fondurilor existente din exerciţiul financiar 2014-2020, restructurarea unor mecanisme de finanţare, cum este de exemplu SURE, dar şi pentru găsirea unor noi modalităţi pentru finanţarea investiţiilor în economia românească”, precizează social-democraţii. 

De asemenea, PSD arată că ”ministrul Adrian Câciu a cerut şi extinderea cadrului temporar pentru ajutoare de stat, în condiţiile în care este necesar spaţiu fiscal suplimentar pentru susţinerea economiei şi cetăţenilor, în vederea gestionării creşterii preţurilor şi a inflaţiei”.

”PSD consideră că este imperios ca ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, să formalizeze rapid demersul ministrului Finanţelor şi să redacteze actele necesare care trebuie transmise Comisiei Europene. Menţionăm că această iniţiativă a ministrului Finanţelor confirmă strategia PSD din ultimele săptămâni. PSD consideră că prioritatea actualei Coaliţii este protejarea populaţiei şi a companiilor de efectele creşterilor de preţuri la energie şi combustibil - probleme care se suprapun peste sincopele apărute în lanţurile de aprovizionare”, se arată în comunicatul PSD. 

În viziunea PSD, politicile fiscal-bugetare trebuie adaptate noilor condiţii, iar principala noastră grijă din acest moment este protejarea nivelului de trai al românilor şi susţinerea economiei, mai afirmă social-democraţii. 

”PSD consideră că România demonstrează zi de zi că îşi respectă toate angajamentele asumate pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. De aceea, credem că este perfect justificată decizia ministrul Finanţelor,  Adrian Câciu, de a cere la nivel european identificarea unor noi măsuri de finanţare pentru gestionarea fluxului de refugiaţi, pentru integrarea acestora pe piaţa muncii şi pentru a le permite accesul la educaţie şi sănătate”, mai afirmă PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.