Social-democraţii ieşeni anunţă că nu vor face majoritate cu PNL în Consiliul Local Iaşi, după ce viceprimarul Cezar Baciu, fost USR, şi-a pierdut mandatul de consilier, iar astfel PNL şi edilul Mihai Chirica nu mai deţin majoritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul filialei municipale Iaşi a PSD, Bogdan Balanişcu, a declarat că prin decizia de miercuri în cazul viceprimarului Cezar Baciu, justiţia şi-a făcut treaba, ”lăsându-l pe edilul Mihai Chirica fără importantul vot al lui Cezar Baciu, cumpărat în spatele uşilor închise cu funcţia de viceprimar”.
 
Totodată, Balanişcu a anunţat că PSD nu va face alianţă cu Mihai Chirica în Consiliul Local, după ce acesta a pierdut majoritatea.
 
”Iaşul a rămas fără un viceprimar, iar noi, social-democraţii, rămânem fermi pe poziţii şi nu facem alianţe cu primarul penal Mihai Chirica. Susţinem dezvoltarea oraşului nostru, promovăm proiectele Iaşului la nivel central, dar nu vom gira cu încrederea noastră guvernarea PNL, păguboasă şi penală, intrând într-o alianţă cu liberalii. Nu putem deveni partenerii unor oameni care au lăsat Iaşul fără investiţii majore, care au pierdut proiecte din cauza faptului că nu au avut bunul simţ să le depună la timp, care îi ignoră pe oameni şi problemele acestora”, a declarat Bogdan Balanişcu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Iaşi.
 
La rândul său, liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a precizat că pierderea calităţii de consilier local de către Cezar Baciu nu schimbă cu nimic ”dezastrul” din municipiul Iaşi. 
 
”Avem un oraş blocat din punct de vedere rutier, un oraş poluat, un oraş fără proiecte majore, fără finanţări naţionale sau europene pentru cele mai importante investiţii aşteptate de ieşeni. Avem, din păcate, şi un primar cu multe dosare penale, cu mari probleme de imagine. Consilierii PSD vor susţine în continuare acele proiecte care îmbunătăţesc viaţa ieşenilor, dar vor sancţiona orice derapaj de la interesul public al executivului Primăriei şi nu vor valida incompetenţa şi lipsa de profesionalism”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele organizatiei judeţene a PSD Iaşi. 
 
Viceprimarul municipiului Iaşi Cezar Baciu îşi pierde postul de consilier şi implicit funcţia de viceprimar, după ce a pierdut procedul în urma excluderii din USR.
 
Cezar Baciu fusese exclus din USR în anul 2021, după ce a votat bugetul local alături de PNL, deşi USR decisese ca votul să fie împotrivă. Ulterior, Cezar Baciu a fost votat viceprimar al Iaşiului, cu sprijinul consilierilor PNL.
 
În urma pierderii calităţii de consilier local, PNL şi primarul Mihai Chirica nu mai dispun de majoritate în Consiliul Local.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.