Social-democraţii au transmis că Guvernul PNL „taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%” fiindcă asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, care permite companiilor să reducă la jumătate norma de lucru a angajaţilor, primind o subvenţie de la stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„1,3 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie pierd o oră plătită de muncă în fiecare zi. Prin OUG, PNL tocmai a făcut un frumos cadou marilor corporaţii pe spinarea salariaţilor cu cele mai mici venituri”, arată o postare joi pe pagina de Facebook a PSD.
 
Sursa citată explică ce înseamnă modelul german de program flexibil.
 
„Guvernul PNL taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%, o recunosc importanţi consultanţi din economia privată! Asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, ce permite companiilor să reducă la jumătate norma de lucru a angajaţilor, primind o subvenţie de la stat”, a completat sura menţionată.
 
În concluzie, susţine PSD, Cabinetul Orban face o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor pentru marile companii.
 
„Practic, Guvernul Orban operează o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor dat marilor firme pentru a-şi flexibiliza programul de lucru. Iată esenţa gândirii economice liberale: totul pentru bogaţi, pe banii săracilor!”, mai indică postarea pe reţeaua de socializare.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.