Social-democraţii au afirmat că USR şi PNL doar „dau din gură” când vine vorba despre iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, iar faptele îi contrazic. „PNL nu vrea legea pentru că are zeci de penali pe listă la parlamentare. USR nu vrea legea pentru că însuşi liderul Dan Barna e penal şi se teme că va fi chemat la DNA”, mai susţine PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acesta este adevărul despre cine a vrut şi cine nu să voteze iniţiativa “Fără penali”! Realitatea e simplă: USR şi PNL doar dau din gură crezând că pot păcăli electoratul. Faptele îi contrazic”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a PSD.
 
Sursa citată adaugă că „PNL nu vrea legea pentru că are zeci de penali pe listă la parlamentare. USR nu vrea legea pentru că însuşi liderul Dan Barna e penal şi se teme că va fi chemat la DNA.

Senatul nu a avut miercuri cvorumul necesar desfăşurării plenului în care era înscrisă pe ordinea de zi iniţiativa „Fără penali”.

De asemenea, Biroul permanent al Senatului nu a întrunit cvorum necesar pentru a desfăşura şedinţa de joi programată la ora 12.00. Prin urmare, iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” nu va mai intra la vot într-un plen al forului legislativ, aşa cum a solicitat liderul senatorilor USR Radu Mihail.

Dan Barna a declarat că joi a fost momentul adevărului şi PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul „Fără penali” şi şedinţa Biroului permanent care nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei de cvorum. „Fără Penali este parte din programul nostru de guvernare şi condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie care vrea, într-adevăr, reformarea Românie”, a adăugat liderul USR.

Liberalii au transmis că PNL a boicotat şedinţa de joi a Biroului permanent pentru că este dominată de majoritatea PSD.

„Spre deosebire de alţii, noi nu avem încredere în PSD şi azi există riscul ca iniţiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloşiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului Permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat şi ilegitim”, mai argumentează liberalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.