PSD a transmis, vineri, că mersul cu trotineta electrică trebuie încurajat, dar critică PNL pentru OUG care le permite adolescenţilor să folosească trotinetele de la 14 ani. ”Pentru orice om normal, este imposibil de înţeles cum poate fi în siguranţă un copil de numai 14 ani care circulă cu trotineta electrică printre maşini, pe carosabil?”, a transmis PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mersul cu trotineta electrică trebuie încurajat! Este una dintre soluţiile foarte bune pentru a scăpa de trafic şi a reduce poluarea. Dar viaţa este mai importantă decât orice! Pentru orice om normal, este imposibil de înţeles cum poate fi în siguranţă un copil de numai 14 ani care circulă cu trotineta electrică printre maşini, pe carosabil. Mai ales pe străzile aglomerate din marile oraşe”, a transmis, vineri, PSD.

Social-democraţii afirmă că ”pentru Guvernul Orban se pare că nimic nu este imposibil”.

”De aceea au şi legiferat această obligaţie printr-una dintre cele 25OUG, date în miez de noapte. Oare miniştrii PNL care au avizat această ordonanţă şi-ar lăsa copiii să se dea cu trotineta printre maşini?!” au mai spus social-democraţii.

Guvernul a reglementat, în şedinţa de marţi, prin OUG, circulaţia cu trotineta electrică, iar potrivit prevederilor adoptate aceasta poate fi condusă doar de persoane de cel puţin 14 ani, pe pistele pentru biciclete şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50km/h.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.