Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Social Democrat Constanţa consideră că plângerea penală formulată de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, este un abuz grav, “o încercare penibilă şi jalnică de destabilizare a statului de drept. Social-democraţii spun că demersul liderului liberal dovedeşte că "tentaculele statului paralel sunt ramificate inclusiv în rândurile unei părţi a clasei politice, aservite unor interese străine de cele ale României".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD Constanţa a reacţionat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, faţă de acuzaţiile de înaltă trădare aduse premierului Viorica Dăncilă.

“Plângerea penală formulată de preşedintele PNL Ludovic Orban este un abuz grav, o încercare penibilă şi jalnică de destabilizare a statului de drept, în sensul formulării unui denunţ aberant, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni imaginare. Doamna Viorica Dăncilă este prim ministru în funcţie al României şi are deplin discernământ în exercitarea funcţiei publice în care a fost învestită. Nimic din actele sale administrative nu reflectă acuzaţiile de <uzurpare a funcţiei publice (?!), divulgare de informaţii şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României, în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului>”, se arată în comunicatul PSD Constanţa.

Reprezentanţii filialei mai susşin că plângereaeste cu atât mai aberantă cu cât vizează doar începerea unor consultări şi proceduri de mutare a Ambasadei României la Ierusalim, şi nu o decizie care să intre în contradicţie cu legile ţării.

“Demersul preşedintelui PNL dovedeşte încă o dată că tentaculele statului paralel sunt puternic ramificate, inclusiv în rândurile unei părţi a clasei politice, aservite unor interese străine de cele ale României. Plângerea este cu atât mai aberantă cu cât vizează doar începerea unor consultări şi proceduri de mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, şi nu o decizie guvernamentală care să intre în contradicţie cu legile ţării. Din păcate, constatăm că în România ultimilor ani devine o practică dărâmarea puterii politice legitim alese, prin metode ce ţin de statul poliţienesc şi nu de statul de drept, invocat atât de des de contestatarii democraţiei”, a mai transmis PSD Constanţa.

În finalul comunicatului, social-democraţii constănţeni îşi reafirmă sprijinul “ferm, total şi necondiţionat” faţă de Guvernul Viorica Dăncilă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.