Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD a transmis, miercuri, că nu este încă târziu ca Guvernul PNL să se trezească şi să permită deschiderea turismului intern cel târziu din 10-15 iunie. Social-democraţii acuză Guvernul că interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiţii de siguranţă şi pe litoralul românesc al Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD Constanţa a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că pentru eliminarea pierderilor din turism, trebuie ridicate restricţiile de circulaţie şi de călătorie.

“Considerăm că pentru a elimina pierderile din turism, se impune, înainte de orice, ridicarea restricţiilor de circulaţie şi călătorie pe teritoriul României. Dacă autorităţile statului bulgar au permis cetăţenilor ca, începând cu data de 13 mai, să poată efectua călătorii în scop turistic, Guvernul PNL Orban încă interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiţii de siguranţă, şi pe litoralul românesc al Mării Negre. Prin neadoptarea unor măsuri responsabile, guvernarea liberală calcă în picioare dreptul celor patru milioane de turişti care au vizitat doar anul trecut litoralul românesc”, se arată în comunicat.

Social-democraţii constănţeni solicită Guvernului PNL să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie.

“Turismul reprezintă un procent important din economia judeţului, iar atitudinea executivului liberal faţă de această realitate denotă faptul că nu le pasă de oameni. Nu le pasă de cei două sute de mii de constănţeni angrenaţi în industria turismului şi nici de familiile lor. Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească şi să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie. Până atunci, prin negocieri cu specialişti în domeniu, se pot adopta măsuri realiste şi eficiente, astfel încât turiştii şi angajaţii să fie în siguranţă, cei din urmă să poată obţine un venit decent, iar patronatul din turism să nu fie obligat să îşi închidă afacerile”, a menţionat sursa citată.

PSD Constanţa spune că Guvernul este obligat să consulte specialiştii, federaţiile şi asociaţiile din domeniu, care au cunoştinţe practice despre această activitate.

“Indiferenţa faţă de soarta turismului românesc nu face altceva decât să pună umărul la creşterea economică a Greciei, Turciei şi Bulgariei, ţări care au relaxat activitatea în acest domeniu şi spre care, foarte probabil, se vor îndrepta şi turiştii din România. Guvernul PNL are obligaţia pe care şi-a asumat-o prin actul de guvernare să vină urgent cu soluţii şi măsuri pentru cei implicaţi în turism, domeniu care asigură 4% - şi nu 2%, cum s-a afirmat eronat! – din Produsul Intern Brut al României. În caz contrar, să îşi asume public rolul de gropari ai acestei ramuri de tradiţie şi, implicit, căderea economică a judeţului Constanţa şi a celorlalte care depind vital de industria turismului”, mai precizează comunicatul PSD Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.