Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Social Democrat îl va susţine pe Liviu Dragnea în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD şi face apel la unitatea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Lucian Lungoci, a declarat, joi sear[, la finalul şedinţei Biroului Permanent Judeţean că organizaţia îl va susţine în continuare pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului.

"Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, întrunit în şedinţa de astăzi a adoptat un mandat prin care domnul preşedinte Felix Stroe a fost mandatat să prezinte poziţia Organizaţiei PSD Constanţa în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc în data de 21 septembrie 2018. Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa îl susţine în continuare pe domnul Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte ales al partidului şi face apel la unitate în jurul acestuia", a spus Lungoci.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

El a precizat că pe lângă unitatea partidului este importantă şi continuare programului de guvernare.

"Cele mai importante lucruri în acest moment sunt unitatea partidului nostru şi continuarea programului de guvernare, un program validat prin vot de către români şi prin care s-au realizat multe lucruri bune pentru cetăţeni şi pentru ţară. Aceasta este poziţia organizaţiei judeţene a PSD Constranţa", a mai spus secretarul executiv al organizaţiei. El a precizat că decizia a fost luată în unanimitate.

Întrebat ce părere are despre scrisoarea unor lideri PSD prin care a fost cerută demisia lui Dragnea, Lucian Lungoci a răspuns:"Este dreptul fiecăruia la opinie. Este un partid guvernat de principii ale democraţiei şi fiecare este liber să-şi prezinte poziţia".

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de "suficient de mulţi" lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacşu consideră că documentul conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care au fost abandonate în ultima perioadă, şi propune ca acesta să fie analizat de toate organizaţiile partidului, precizând că este în favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor în partid. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, el spunând că a înţeles din această "epistolă" că "partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie". El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, "nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.