PSD Constanţa condamnă tentativa de preluare ilegitimă a guvernării în numele partidului, de către Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, apreciind că acţiunile din ultima perioadă ale celor doi foşti social-democraţi arată că a existat un plan de subminare a activităţii guvernamentale, prin constituirea unui guvern fantomă, în scopul preluării personale a puterii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Permanent Judeţean al Organizaţiei PSD Constanţa a adoptat sâmbătă, o declaraţie prin care anunţă că rămâne consecventă îndeplinirii programului de guvernare şi prin care condamnă tentativa de preluare ilegitimă a guvernării de către Sorin Grindeanu şi Victor Ponta.

“Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD rămâne consecventă îndeplinirii programului de guvernare votat în decembrie anul trecut de milioane de cetăţeni.

Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD condamnă tentativa de preluare ilegitimă a guvernării în numele Partidului Social Democrat de către Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, care nu mai sunt membri ai acestei formaţiuni”, se arată în declaraţia social-democraţilor constănţeni.

Sursa citată menţionează că acţiunile din ultima perioadă ale lui Sorin Grindeanu şi Victor Ponta demonstrează că a existat un plan premeditat de subminare a activităţii guvernamentale.

“Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD apreciază că acţiunile din ultima perioadă ale celor doi foşti membri PSD demonstrează că a existat un plan premeditat de subminare a activităţii guvernamentale, prin constituirea unui guvern fantomă, în scopul preluării personale a puterii. De asemenea, aceste demersuri disperate dovedesc tuturor justeţea deciziei luată de PSD, prin forurile sale statutare de conducere”, se precizează în declaraţia PSD Constanţa.

La rândul său, preşedintele social-democraţilor constănţeni, Felix Stroe, a transmis, sâmbătă, că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive, considerând că un asemenea demers contravine grav tuturor principiilor democratice.

“Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului. PSD condamnă categoric tentativa ilegitimă a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acţiuni ilegitime, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice. Forurile statutare de conducere ale partidului nu i-au mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegitime, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, a transmis sâmbătă, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi iniţierea unei moţiuni de cenzură. De asemenea, CEx a stabilit şi că orice membru PSD care intră într-un guvern care nu e susţinut de PSD îşi pierde calitatea de membru de partid.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită duminică în plenul Parlamentului şi să fie dezbătută miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.