Senatoarea PSD Laura Georgescu a afirmat că propunerea ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu de a lua ca referinţă ziua imediat următoare după trecerea în jos sau în sus a pragului de 1 la mie pentru redeschiderea sau închiderea şcolilor aduce şi mai multă impredictibilitate în sistemul de învăţământ. Ea a cerut Guvernului să lase copiii să meargă la şcoală şi a adăugat că testarea este soluţia care funcţionează peste tot în Europa. „Testaţi pentru a ţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă”, a mai transmis Georgescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Propunerea ministrului Educaţiei de a lua ca referinţă ziua imediat următoare după trecerea în jos sau în sus a pragului de 1 la mie, pentru redeschiderea sau închiderea şcolilor aduce şi mai multă impredictibilitate în sistemul de învăţământ. PSD cere Guvernului să termine imediat cu bătaie de joc la adresa elevilor, părinţilor şi profesorilor! În loc să rezolve problemele, Guvernul le complică şi mai mult! Este un haos generalizat. O lipsă totală de logică, de raţiune, de fundamentare pentru aceste decizii absurde!”, a afirmat Laura Georgescu, într-o declaraţie de presă susţinută luni la Senat.

Senatoarea PSD a mai acuzat că ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ia decizii „pe genunchi”.

„L-am auzit si vineri, si duminică la prânz, pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu că ziua de vineri va rămâne ziua de referinţă pentru începerea sau redeschiderea şcolilor. Toţi părinţii şi-au făcut planuri în funcţie de acest anunţ. Dar pe seară, ministru a întors totul pe dos, anunţând că deciziile se vor lua de pe o zi pe alta! Acum ne spune doar ca e posibil ca şcoala să înceapă miercuri şi nu mâine! Ce să mai înţeleagă părinţii şi profesorii? Înainte de a lua astfel de hotărâri pe genunchi, gândiţi-vă la părinţii care află de pe o zi pe alta dacă îşi duce sau nu copilul la şcoală. Ce să facă cu aceşti copii? Nu îi pot duce la bunici, nu îi pot lăsa acasă, nu ştiu dacă vor merge sau nu la şcoală în ziua următoare!  Gândiţi-vă la profesorii care nu vor mai şti dacă a doua zi vor preda la şcoală sau în regim online”, a completat Georgescu.

Aceasta a mai spus că soluţia este testarea în şcoli şi a solicitat Guvernului să ţină unităţile de învăţământ ddeschise, indiferent de rata de incidenţă.

„Este o bătaie de joc de neimaginat! Ajunge! Opriţi-vă cu aceste decizii aberante care distrug sistemul românesc de învăţământ! Încetaţi cu această aberaţie a învăţământului online. Nu e o soluţie! Învăţământul online funcţionează doar pe termen scurt, în niciun caz aşa cum l-aţi aplicat voi în ultimul an de zile! Terminaţi cu această prostie cu rata de 1 la mie sau alţi indicatori pe care îi scoateţi  sau îi ascundeţi în joben, aşa cum aţi făcut şi cu decesele de COVID! Oricum, nimeni nu mai crede în datele pe care le comunicaţi! Aţi minţit prea mult şi aţi ascuns prea multe date ca să vă mai creadă cineva! Lăsaţi copiii să meargă la şcoală! Testarea este soluţia care funcţionează peste tot în Europa! Testaţi pentru a ţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă! Aveţi acum teste rapide non invazive nazale aprobate deja de Agenţia Naţională a Medicamentului care pot fi folosite pentru testarea elevilor şi profesorilor. Nu mai pedepsiţi copiii. Nu condamnaţi o întreagă generaţie de elevi. Făceţi-vă treaba de guvernanţi! Organizaţi testarea în şcoli!  Testaţi pentru şcoli deschise!”, a conchis Laura Georgescu.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat luni că, în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare în Bucureşti, atunci marţi la avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la revenirea elevilor cu prezenţă fizică în şcoli. Hotărârea ar putea intra în vigoare cel mai devreme miercuri, a adăugat el.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.

Astfel, dacă rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie, ar însemna că toţi elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci, în cazul în care ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.