Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au decis în BPN al partidului ca să fie convocat un plen reunit al Parlamentului în această săptămână care să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. El a adăugat că ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că sunt peste 2.000 de morţi neînregistraţi, ceea ce înseamnă statistic peste 10% din numărul total al celor decedaţi, ceea ce este extrem de mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Unul dintre primele subiecte discutate a fost aprobarea componenţei comisiei de anchetă pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. Solicităm, cerem ca săptămâna aceasta plenul reunit să fie convocat, astfel încât această comisie să-şi poată începe activitatea. De ce spunem acest lucru? Pentru că ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că sunt peste 2.000 de morţi neînregistraţi. Din punct de vedere statistic înseamnă peste 10% din numărul total al celor decedaţi, ceea ce este extrem de mult. Nu poate fi vorba despre eroare umană în aceste condiţii”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD. 

Senatorul PSD a mai spus că trebuie ca lumea să ştie cât mai rapid care au fost interesele din spatele măsluirii acestor cifre privind pandemia. 

„Am văzut că singurul interes pe care l-a avut coaliţia de dreapta a fost acela al bătăliei pentru resursele din spitale, pentru funcţii şi pentru a pune mâna pe spitalele din Bucureşti. Singurul motiv pentru care ei sunt interesaţi astăzi de bugetul Capitalei a fost acela de a pune mâna pe spitale. S-a văzut clar din perspectiva USR-PLUS că aceasta este motivaţia. Trebuie să se afle adevărul, trebuie să ştim cât mai repede care au fost interesele din spatele măsluirii acestor cifre”, a completat Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.