Decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opţiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinţilor, fără niciun fel de condiţionare socială sau de altă natură, a transmis PSD, într-un comunicat de presă. Eşecul Guvernului în atingerea ţintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunţa la începutul anului, nu trebuie să devină un factor de presiune pentru vaccinarea copiilor, adaugă sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD se va opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituţionale faţă de orice formă de condiţionare sau discriminare a copiilor în funcţie de existenţa unui certificat de vaccinare. În viziunea PSD este inacceptabil ca accesul copiilor la şcoală, evenimente, spaţii închise, locuri de joacă, călătorii etc. să fie condiţionat de vaccinarea anti-COVID, aşa cum se întâmplă deja în cazul adulţilor”, arată comunicatul de presă al social-democraţilor.

În acest sens, Guvernul şi celelalte autorităţi publice trebuie să asigure o informare corectă şi onestă despre vaccinarea anti-COVID a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar şi incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză în această chestiune, conchide sursa menţionată.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat miercuri că a solicitat de la toate unităţile de învăţământ din ţară date cu privire la vaccinarea personalului, dar, la ultima raportare pe care a primit-o de la CNCAV era vorba despre 156.000 de angajaţi. El a mai spus că 55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani au fost vaccinaţi, 13.000 dintre aceştia având 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.