Un protest are loc, duminică, la sediul Ambasadei Rusiei din Capitală. Câteva sute de persoane s-au strâns să protesteze faţă de invazia rusească din Ucraina, printre cei aflaţi în faţa sediului Ambasadei aflându-se şi cetăţeni ucraineni, care transmit mesajele în limba ucraineană. Protestul a fost anunţat de Asociaţia ”21 Decembrie 1989”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva sute de persoane se află la sediul Ambasadei Rusiei din România, duminică, alături de români aflându-se mulţi cetăţeni ucraineni refugiaţi.

Manifestanţii strigă: ”Fasciştii!”, ”Putin criminal!” , ”Afară cu ruşii din ţară!”, ”Putin terorist”. 

Protestul este organizat de Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi se intitulează ”STOP PUTIN ! STOP WAR !”

Asociaţia a transmis oficial că este vorba despre o manifestaţie autorizată de protest, împotriva genocidului din Ucraina şi împotriva subversiunii ruseşti din România şi a lumii democrate.


Adunarea publică este sub sloganul „Susţinem libertatea şi democraţia în Ucraina”, acţiune pentru care şi-au anunţat sprijinul şi participarea mai multe personalităţi, organizaţii civice precum şi cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră.


”Ambasadorul rus la Bucureşti Kuzmin a recidivat zilele trecute cu declaraţii mincinoase şi agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că îşi merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit. Kuzmin declara că Republica Moldova nu fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolşevic, „ocupaţie” românească. Poziţia ambasadorului este doar o ultimă secvenţă din activitatea antiromânească a acestuia de la instalarea în post. Cozile de topor din România au fost antrenate în încercarea slujbaşului putinist de a submina aspiraţiile noastre de libertate, democraţie şi pace. A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim şi credem cu tărie că Ministrul de Externe al României cunoaşte derapajele acestuia, va lua măsuri şi îşi va anunţa poziţia opiniei publice din România”, spune Asociaţia în anunţ. 


Apelul pentru participare se adresează tuturor bucureştenilor care sunt împotriva războiului ordonat de criminalul de război Vladimir Putin, conştienţi că scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei şi divizarea Europei. Drama milioanelor de femei şi copii nevoiţi să fugă din calea războiului, ne determină să facem front comun în credinţa că răul va învins.

”Atitudinea noastră va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge barbaria rusească, pentru redobândirea libertăţii şi integrităţii teritoriale. Nu putem fi orbi şi surzi la drama poporului ucrainean ! Mulţumim tuturor organizaţiilor şi personalităţilor care şi-au anunţat deja sprijinul şi participarea, dintre care amintim : Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Fundaţia „Corneliu Coposu”, Federaţia „Iniţiativa Timişoara”, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, RePatriot, Corupţia Ucide”, se mai arată în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.