Proiectul de lege privind statutul grefierilor si al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat, luni, de Plenul Senatului, în calitate de for decizional. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că documentul propune reconfigurarea rolului şi statutului grefierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă un proiect al Ministerului Justiţiei devine lege. Noi prevederi privind rolul şi statutul grefierilor. Grefierii au un rol important în înfăptuirea actului de justiţie de calitate şi Ministerul Justiţiei este atent la nevoilor lor”, au transmis, luni seară, oficialii Ministerului Justiţiei.

Potrivit acestora, Proiectul de lege privind statutul grefierilor si al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat de Plenul Senatului, for decizional, cu 73 de voturi ”pentru”.

"Legea propune reconfigurarea rolului şi statutului grefierilor. Consolidarea unui sistem de justiţie eficient, asigurarea unei resurse umane bine pregătite si asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru grefieri si personalul de specialitate criminalistică au stat la baza acestei legi.

Statutul grefierilor este rodul unui dialog constructiv cu reprezentanţii grefierilor şi cu Parlamentul", a transmis Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.