Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat depunerea unui proiect de lege în Parlament pentru plafonarea salariilor la stat şi critică intenţia coaliţiei PSD-PNL de a umple gaura pe care a făcut-o în bugetul de stat prin noi taxe care trebuie plătite de români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este absolut inacceptabil ca PSD şi PNL să umple gaura pe care au găsit-o în bugetul proaspăt votat prin a pune mâna mai profund în buzunarele românilor. Domnul Ciolacu a avansat ideea supraimpozitării salariilor de la stat care depăşesc salariul preşedintelui României, dar a spus că ar fi neconstituţional şi că ar trebui aplicată şi asupra celor din privat. Cei din privat nu sunt plătiţi din bani publici, ci din munca lor, din banii pe care îi fac de la clienţi şi de la oamenii care le cumpără bunurile şi serviciile”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit unui comunicat de presă al USR.

El a mai atras atenţia că nu e nevoie de supraimpozitare în cazul salariilor mari de la stat, e nevoie doar de schimbarea regulilor de salarizare, pe baza unui principiu de bun simţ, care trebuie integrat în legea salarizării unitare - niciun salariu la stat nu trebuie să-l depăşească pe cel al preşedintelui României.

„În prezent avem o serie întreagă de bugetari care au salarii mult peste salariul preşedintelui României, la ASF, ANRE şi alte instituţii care şi-au putut stabili singure nişte salarii astronomice. Şi nu doar ei. Cel mai bine plătit bugetar din România era într-un Institut Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi avea 36.000 de euro pe lună, mai mult decât preşedintele SUA. Lucrurile acestea sunt posibile tocmai fiindcă că nu avem această regulă în sistemul bugetar, ca atunci când eşti plătit din bani publici, trebuie să ai un salariu care să fie limitat la nivelul salariului preşedintelui României”, a mai afirmat Năsui, conform sursei citate.

Claudiu Năsui mai spune că prin votarea acestui proiect de lege în Parlament, România va avea o lege care e şi constituţională şi care ar rezolva şi problema găurii de la buget.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.